financiera-industrial.com

Föreläsning Hedersrelaterat Våld

Tue, 24 Aug 2021 05:59:17 +0000

De kan också tvingas utöva kontroll över systrar eller tvingas ingå äktenskap mot sin vilja. Hedersrelaterat våld kan vara att: inte få välja partner själv pressas eller tvingas att gifta sig mot sin vilja inte få bestämma själv över sin framtid och sitt liv inte få bestämma själv vilka kläder man har på sig inte tillåtas delta i simundervisning och idrott inte få gå ut själv inte få välja umgänge eller delta i aktiviteter utanför skolan bli utfryst från familjen om man inte gör vad som förväntas utsättas för våld eller hot utsättas för dödshot Om du känner igen dig i beskriven och behöver råd och stöd kan Borås Stad erbjuda hjälp. Mer information om vad hedersrelaterat våld är samt vilken hjälp och stöd som finns att få.

Hedersrelaterat våld | Helsingborg.se

× Det verkar som att du glömde skriva något Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

föreläsning hedersrelaterat val thorens

Föreläsning hedersrelaterat valid css

– När det gäller frågan om våld mot kvinnor har vi gjort en hel del, men det har gjorts för lite för att förebygga det våldet, säger Åsa Regnér. Inom ramen för jämställdhetsskrivelsen vill Åsa Regnér också se att regeringen hårdare ökar pressen för att åstadkomma mer jämställda löner. – Utbildningsområdet är ett viktigt område. Likaså jämställd hälsa, där vi ser att kvinnors hälsa är sämre än mäns, säger Åsa Regnér. ✓ Texten uppdateras. Publicerad: 16 november 2016 kl. 26

  • Sannegårdens Pizzeria Vågmästareplatsen, Göteborg — Långängen, telefon 031-51 60 66, öppettider
  • Hedersrelaterat våld vårdproblem | SvD
  • LIBRIS - Hedersrelaterat våld

Hedersrelaterat våld

- Många ringer och är förvirrade. De ser ofta barnets uppförande om problemet. Men jag får ofta förklara att det är inte barnet som har problem, utan att det är föräldrarna som måste komma tillrätta med sin egen roll, säger han. Från länsstyrelsen, en av huvudarrangörerna, fanns bland andra Charlotte Persson. - En viktig anledning för alla, oavsett bakgrund, att komma till festivalen nu, är för att visa att man tar ställning för mänskliga rättigheter och mot hedersrelaterat våld, säger Charlotte Persson. Imorgon fortsätter festivalen klockan 12-16. 30 med bland annat föredrag, filmvisning och uppträdanden. De som vill ha stöd i en utsatt situation kan få direkt rådgivning av socialarbetare och elevvårdare. Vid måndagens avslutande symposium deltar bland andra Barbro Holmberg, migrationsminister samt Nalin Pekgul, politiker och debattör. Hela festivalprogrammet finns på Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Uppsatsen syftar huvudsakligen till att utreda den oklara gränsen mellan föräldrars vårdnadsansvar och brottet olaga frihetsberövande. En sådan problematik återfinns ofta i familjer som präglas av starka hederskulturella regler. Uppsatsen utreder utifrån tre olika perspektiv; barn- och föräldrarätt, mänskliga rättigheter och straffrätt hur dessa spörsmål behandlas. Den hederskultur som uppsatsen avser att behandla är sprungen ur starkt patriarkaliska samhälls- och familjemönster och bottnar i ett absolut krav på unga flickors oskuld. Det finns ett flertal internationella konventioner som behandlar aspekter med anknytning till hedersrelaterat våld. Dock är sanktionsmöjligheterna inte lika starka som vid brott mot nationell rätt. Dessutom rör det hedersrelaterade våldet i huvudsak inte vertikala förhållanden mellan individ och stat, utan snarare relationerna mellan individer. Svensk barn- och föräldrarätt innehåller inte några specifika bestämmelser när föräldrarnas kontrollerande beteende överskrider gränsen för deras normala vårdnadsplikt.

  1. Vilka skyldigheter har vi som bor i ett demokratiskt land bigg

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap