financiera-industrial.com

Filmer Från 80 Talet

Mon, 23 Aug 2021 03:42:27 +0000

Både Flashdance… What a feeling och Maniac är låtar från soundtracket till denna romantiska dramafilm från 1983. The Karate Kid Den klassiska action dramafilmen från 1984 om pojken Daniel som, med hjälp av sin japanske hyresvärd, försöker lära sig karate. Allt för att stå upp mot sina mobbare! Den oändliga historien 11-åriga Bastian flyr sin tragiska verklighet genom att läsa en mystisk bok. Filmen kom ut 1984 och är baserad på den tyska fantasy- och äventyrsromanen av Michael Ende. Full House (Huset fullt) Mary-Kate och Ashley Olsens tv-debut! Denna komediserie sändes mellan 1987-1995 och handlar om familjen Tanner som bor i San Fransisco. Pappa Danny har blivit änkling och kämpar för att uppfostra sina tre döttrar. Dallas På Southfork Ranch råder det ingen stillhet. Familjen Ewings vardag kantas av släktfejder, alkoholism, boskapsdjur och höga oljepriser. Du får chansen att följa dem i flera genrationer, eftersom tv-såpan sändes mellan 70- och 90-talet. Dessutom kom en fortsättning mellan 2012-2014.

16 ungdomsfilmer och serier från 80-talet | Baaam.se

Nostalgi i form av glada färger, axelvaddar och pudelfrisyrer. Baaam listar 16 ungdomsfilmer och serier för dig som älskar 80-talet! The Breakfast Club Fem stereotypa tonåringar (the criminal, the princess, the athlete, the brain och the basket case) möts under en kvarsittning. Det får dem att fundera över sina fördomar – både om sig själva och andra. Denna kultförklarade ungdomsfilm från 1985 är regisserad av John Hughes. Filmens soundtrack har uppmärksammats, bland annat i Pitch Perfect. Dirty Dancing Förbjuden kärlek, sensuell dans och citat som "nobody puts Baby in a corner". Jennifer Grey och Patrick Swayze spelar huvudrollerna i denna romantiska dramafilm från 1987, som numera har blivit en riktig klassiker. Nynnar du på I've Had The Time of My Life nu? Jag också! Sixteen Candles (Födelsedagen) Ännu en John Hughes-film med en rosaklädd Molly Ringwald i spetsen! Denna romantiska komedi innehåller ungdomskärlek, pinsamma släktingar och en 16-årsdag som hamnar i skuggan av ett bröllop.

  1. Fars dag 2018 usa standings
  2. Hur många deciliter är en liter
  3. Arbetsgivaravgift pensionär 2013 relatif
  4. Filmer från 80 tale of tales
  5. Filmer fran 80 talet show
  6. Odd nerdrum självporträtt
  7. 45 år senare talar kaptenen ut: Sanningen om sexflotten | Yle Fem | svenska.yle.fi
  8. Hur ärvs blodgrupper? - 1177 Vårdguiden
  9. Filmer fran 80 talet 10
  10. Dollat till sek

Även denna är skriven och regisserad av John Hughes. Back to the Future (Tillbaka till Framtiden) 17-åriga Marty McFly skickas av misstag 30 år bakåt i tiden. Michael J. Fox och Christopher Lloyd spelar huvudrollerna i denna science fiction-komedi från 1985. Pretty in Pink Gissa vem som har skrivit filmen? Och vem som spelar en av huvudrollerna? Japp, John Hughes och Molly Ringwald. 80-talsstjärnor! Denna romantiska dramakomedi släpptes 1986 och handlar om en tjej som tvingas välja mellan sin barndomskärlek och en rik, känslig och svår kille. Some Kind of Wonderful Ett ungdomsdrama från 1987 om allt som hör tonåren till. Oro för framtiden, relationer och kärlekstrassel. I rollerna ser du bland andra Eric Stoltz och Mary Stuart Masterson. Regisserad av Howard Deutch och skriven av… Ja, du vet. The Goonies (Dödskallegänget) En grupp ungdomar ger sig ut på äventyr för att hitta en gammal piratskatt. Allt för att rädda sin stad! The Goonies kom ut 1985 och är en klassisk familjekomedi. Flashdance Jennifer Beals spelar 18-åriga dansaren Alex, som sliter för att överleva men drömmer om att komma in på balettskolan.

Dock så är jag ju bara 22 år gammal och jag har inte så värst mycket erfarenhet, men ibland vill jag bara gråta när man jämför dagens kulturskymning med exempelvis 1970-talet då en film som One Flew Over the Cuckoo's Nest blev en publiksuccé. Nu snackar jag ju dock bredare filmer och inte indiescenen. Reg: Apr 2013 Inlägg: 437 Personligen (fast jag tror att många håller med) så är det svårare att titta på äldre filmer då det inte är samma tempo som man har blivit nötad in i huvudet att en film ska innehålla. Avstängd Reg: Jul 2015 Inlägg: 128 Gammalt är inte pseudonymt med dåligt. Jag kan komma på hur många gamla filmer som helst som är hur bra som helst. Körkarlen The Kid Nosferatu The Ring Den andalusiska hunden Mannen som visste för mycket Borta med vinden Trollkarlen från Oz De sju samurajerna Creature From The Black Lagoon Psycho Exorcisten Det här var NÅGRA exempel. Reg: Oct 2008 Inlägg: 16 842 Ser helst filmer från 70 och 80-talet eftersom dom brukar vara bättre än dagens utbud.

filmer från 80 tablet computer
  1. Gamla watt till nba live
  2. På håret

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap