financiera-industrial.com

Oktober Är Den Kallaste Månaden

Tue, 24 Aug 2021 18:46:44 +0000
  1. Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson | Lottens Bokblogg

Han stod på vår lilla stentrappa iklädd uniform och sa att han hette Viktor Franzén. Jag tyckte inte om honom. Han frågade om mamma var hemma. "Nej. " "Vet du var hon är någonstans? " "Vet du när hon kommer hem? " Jag sa nej en tredje gång och lade armarna i kors. "Vad gäller det? " "Din bror Jakob. " Vega är sexton år och håller tyst när polisen frågar – om hennes bror, om hans bil och om hagelgeväret. Om var han är, och vad som har hänt. Samtidigt vet hon alldeles för mycket och blir själv indragen. Oktober är den kallaste månaden handlar om ett brott, och om en syster som söker efter sin bror. Det är berättelsen om en enslig bygd där någon ljuger, och om priset man betalar för att växa upp. Första recensionsdag: 7 september. Format: Inbunden Recensionsdag: 2016-09-07 Förlag: Gilla Böcker ISBN: 978-91-88279-19-4 Sidor: 192 Genre: 15+ E-bok 978-91-88281-16-6

Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson | Lottens Bokblogg

BOKRECENSION. Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson Boken handlar om ett liv ute på landet i en ort, där det är väldigt sunkigt och där kriminella människor som inte kommer någonstans i livet hamnar. Polisen kommer en dag och knackar på den sextonåriga Veras dörr. De undrar var hennes bror är, men Vega har fått lära sig att inte prata om sin bror och de brott han begått. Läsaren får först tro att Vega inte vet vad som har hänt med sin bror, men det är bara en twist för att höja spänningen. Hon blir genast indragen och man får följa hennes historia. Jag tycker boken var bra för den hade spännande innehåll med en bra historia och en chockerande twist, samt att den passade min läsningsförmåga och ork väldigt bra med textlängd och sidantal, även fast det var ett för enkelt språk. Jag rekommenderar boken till folk som gillar verkligt mörka historier om framförallt kriminalitet och brott. Till folk som gillar böcker som inte är allt för svåra och till människor som kanske inte läser så ofta då man aldrig glömmer bort vad som händer i boken utan kan komma tillbaka i historien efter en paus.

Valdemar Österberg (8p) Bild: Lilla Piraförlaget

Det skrivs tyvärr få deckare för ungdomar (för barn kryllar det av dem! ) och även om jag kan tycka att Carlssons miljöer känns aningens verklighetsfrånvända, det är lite för amerikanskt, ungefär som ett slags svenskt white trash-samhälle, så gillar jag tonen och stämningen. Och språket! Det är ljuvligt att läsa när språk och handling följer varandra som hand i handske. Det är snyggt gjort.

älska mig för den jag är chords

Christoffer Carlssons senaste bok, Oktober är den kallaste månaden, är en spänningsroman för ungdomar. Carlsson har bakgrund som kriminolog och har tidigare skrivit deckare för vuxna. Det här är mitt första möte med författaren. Vega är sexton år och bor i Varvet, ett ensligt samhälle någonstans i de småländska skogarna, där alla känner alla. Det är en plats där få har hederliga jobb och flera bränner hemma och håller på med skumma affärer. Stämningen är krypande obehaglig och Vega själv är inte heller som de flesta tonårstjejer - hon röker, dricker whisky, är ibland självdestruktiv och har svårt att kontrollera sin ilska. En dag knackar polisen på familjens dörr och frågar Vega efter hennes bror. Hon vet inte var Jakob är, men förstår precis varför polisen är ute efter honom. Nu måste hon hitta honom innan polisen gör det. Berättelsen är rakt berättad på ganska få sidor och har ett driv som stämmer väl överens med de råa och våldsamma händelser som skildras. Miljön utgör en stor del av berättelsen - det här är en plats som är lika isande kall och hopplös som personernas framtidsutsikter.

  1. Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson | Lottens Bokblogg
  2. Sofies bokblogg: Oktober är den kallaste månaden
  3. Ett Enklare Liv -
  4. Hyrbil från statoil
  5. Arcus Utbildning & Jobbförmedling AB - Lidköping

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus Titel: Oktober är den kallaste månaden Författare: Genre: Ungdomsroman Förlag: Gilla Böcker Publiceringsdatum: 2016-08-31 Antal sidor: 185 Läsålder: Unga vuxna En stark spänningsberättelse om ett brott som begås i en enslig landsbygd, men även en berättelse om socialt arv och familjerelationer hur det påverkar oss människor.

Och på vilket sätt obygdens fattiglappar är inblandade. Men det lyckas hon ta reda på själv! Vega är en nästan ohälsosamt nyfiken ung tjej med uppvaknande sexualitet - hade bara hon och Jakob gjort som vem som helst i övriga Sverige 2016 hade inget ont ljus fallit över dem. Nu skyddar och hjälper de alla möjliga och omöjliga människor och blir därmed så insyltade att alla misstankar faller på dem. För detta är inte som övriga Sverige. Detta är bortglömda obygder, där människor gör - tvingas göra - vad de behöver för att överleva. Och det är inte alltid trevlig läsning. Men de finns därute, dessa sorgens människor, och somliga av dem är bra medan somliga av dem är synnerligen otrevliga på de hemskaste sätt. Stark och berörande deckare om samhällets svagare. /Tuija

du är den ende text

07 onsdag Sep 2016 Från förlagets hemsida: Han stod på vår lilla stentrappa iklädd uniform och sa att han hette Viktor Franzén. Jag tyckte inte om honom. Han frågade om mamma var hemma. "Nej. " "Vet du var hon är någonstans? " "Vet du när hon kommer hem? " Jag sa nej en tredje gång och lade armarna i kors. "Vad gäller det? " "Din bror Jakob. " Vega är sexton år och håller tyst när polisen frågar – om hennes bror, om hans bil och om hagelgeväret. Om var han är, och vad som har hänt. Samtidigt vet hon alldeles för mycket och blir själv indragen. Oktober är den kallaste månaden handlar om ett brott, och om en syster som söker efter sin bror. Det är berättelsen om en enslig bygd där någon ljuger, och om priset man betalar för att växa upp. Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson har recensionsdatum idag, 7 september 2016. Christoffer Carlsson är kriminolog och författare som debuterade 2010 med Fallet Vincent Franke. Oktober är den kallaste månaden är hans sjätte bok, och första ungdomsbok.

Jag trodde det var en manlig berättare, och det intrycket hade jag svårt att skaka av mig. Den 16-åriga Vega är så långt från mitt 16-åriga jag både i beteende och tankar att det skapar en konflikt under läsandet, vilket gör att jag helt har svårt att ta till mig berättelsen fullt ut. Funderar också mycket under läsandet på kategorisering och genre. Vad gör det här till en bok för 15+? Jag kan inte förflytta mig så långt tillbaka, och sätta mig in vad jag hade tyckt i den åldern. Så för att riktigt göra boken rättvisa skulle jag vilja höra vad ungdomar i målgruppen tycker om den. Kanske de har en helt annan inställning till Vega? Christoffer Carlsson har en alldeles egen berättarröst som gör att jag ser mycket fram mot att läsa fler böcker av honom. Omdöme: Kusligt vackert och obehagligt om lojalitet och familj Betyg: 4 Mer om boken kan du läsa här eller här. Förlag: Gilla böcker/Lilla Piratförlaget Mitt exemplar var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack för det! Utläst 28 augusti 2016.

du är den ende lyrics

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap