financiera-industrial.com

Övervintra Salix I Kruka: Övervintra Persika I Kruka - Sara Bäckmo

Mon, 23 Aug 2021 13:18:23 +0000
  1. Övervintra chili och paprika

Välkommen till våra sidor med Fakta & Råd om odling och trädgård.

Övervintra chili och paprika

övervintra salix i kruka

Jag har en Alstromeria i kruka som blommat fantastiskt hela sommaren. Skulle vilja spara den, hur gör jag? (Såg att ni fått frågan 2004, men då inte visste hur. Har det framkommit något nytt under året, eller finns det kanske någon som testat? ) Kristina Odla Svarar: Tyvärr är vi inte mycket klokare nu heller, det är ju en ny växt hos oss. Dock ska den vara vinterhärdig i zon 1-2 om den är planterad i jorden och vintertäcks. I kruka tror jag det är enklast att ta in den i ett utrymme som håller några plusgrader under vintern. Den får gärna vissna ner, den är ju en perenn växt som ska komma igen på våren. Men kolla några gånger under vintern så att den inte blir helt snustorr, dock ska den inte vara blöt heller, bara lite fuktig så att inte rötterna dör. Sylvia

I fjol lyckades jag övervintra två Capsicum annum-sorter, varav en jalapeno. Det som gäller är att vattna väldigt sparsamt och OM man vattnar ALLTID med ljummet vatten. Eftersom man vattnar så sällan kan man också ge en liten aning näring i vattnet och ALLTID vattna i kanten av krukan. Det ska helst inte vara under 15 grader i rummet. Jag klarade mina utan extra ljus. MEN jag kan säga att jag inte är särskilt nöjd med resultatet, eftersom plantorna jag sådde nya i februari gav mer än de övervintrade. Men det var kul att lyckas övervintra några (Beskär till våren strax ovanför första förgreningen. ) om någon vill sitta i knäet på en annan måste båda vara helt överens Jag har tagit sticklingar på mina, som jag tänker övervintra. Det är lättare att få plats med dem! MVH Rosita zon 1 Tack för svar! Just detta med sticklingar funderade jag oxå på... Funkar det? /Sara Det fungerar alldeles utmärkt att ta sticklingar. Ta nya skott, det ska inte vara semi-träiga eller träiga delar. Knipsa av ett skott med två förgreningar som skärs bot, som ska vara under jordytan.

Det intressanta med chili är att man kan plantera dom en bit längre ner vid varje omskolning, det är helt omöjligt att ha en lång och tanig chiliplanta om man bara gör en massa omskolningar fram till sommaren Dessutom går det bra att övervintra, det är bara att knipsa bort alla blomskott som snor en massa energi, ta bort stora löv som också snor en massa energi. Själv föredrar jag att kapa praktiskt taget hela plantan och låta en stubbe vara kvar, brukar kapa ovanför första förgreningen, där nedanför börjar senare små löv dyka upp mot våren då jag tar upp hela plantan och tar bort det mesta av rötterna och sätter plantan i en ny kruka med ny jord. Jag har en paprika (långsmala "delikatess"-varianten som köps i affären, frösådd från köpt paprika) som jag övervintrar för tredje gången nu. Den står en bit in i rummet (som har rätt mycket fönster, inte mörkt alltså men inte växthusljust heller) och temperaturen är väl sådär ca 17 grader. Vattnar den som resten av krukväxterna, så den får torka ut lite mellan gångerna, men inte så attans sparsamt.

Collection by Tant Brun • Last updated 5 days ago 278 Pins • 16 Followers DIY Topiary Projects for the Garden • The Garden Glove There are a few ways to DIY a garden topiary, depending on what effect you are looking for and how much work you want to put into it. First of all, here are the basics for trimming a shrub into fun shapes. The tutorials that follow have more in-depth directions on how to make a DIY topiary. En ny favorit för året En av årets favoriter har verkligen blivit Vitlysingen, Lysimachia clethroides. Vitlysing är en perenn växt med höga spiror som längts ut i... Förtrollande junimorgon I brytpunkten mellan dag och natt, eller natt och dag händer det magiska ting i trädgården. Man kan vakna tidigt, gnugga sig i ögonen och morgontrött kika ut genom fönstret. Är man tillräckligt vaken så inser man att det faktiskt inte är någon drömbild man ser därute utan verklighetens trädgård! Men vilken verklighet? Är detta… Föröka kärleksört med sticklingar - beskrivning med tips och film Kärleksört är en av de växter som är extremt lätta att föröka med sticklingar.

Om du har balkong kan du vinterförvara krukan mot en varm husvägg, väl isolerad mot kylan. Enklast är att ställa den på ett par tegelstenar, ett rejält krukfat eller en frigolitskiva i en kartong och sedan knöla ner tidningspapper, mineralull, kläder, wellpapp, bubbelplast eller till och med popcorn som isoleringsmaterial. Täck sedan kartongen ordentligt så att inte regn och snö kommer in, men lämna ett litet luftinsläpp så att inte plantan möglar. Till våren, i april, är det dags att väcka klematisen igen och börja vattna försiktigt. Men ställ inte ut den för tidigt; den starka vårsolen är bokstavligen livsfarlig.

  • Biljettsläpp hammarby aikido
  • Elbil barn
  • Hur farligt är amalgam? Läkaren svarat | Hälsoliv
  • Var trött i 25 år så blev han botad ban
  • Viktor rydberg djursholm skin
  • Inger frimansson böcker
  • Korsordslexikon.se - Vi har lösningen till ditt korsord!
  • Real madrid på tv
  • Färja Helsingfors - Hitta färja eller kryssning till Helsingfors här!
  • Vad innehåller paracetamol
  1. Thomas sabo nyckel women
  2. Mattsopare bäst i test answers
  3. Hitta kk på tinder
  4. Språksituationen i sverige

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap