financiera-industrial.com

Nationellt Centrum För Kvinnofrid | För Dig Som Möter Våldsutsatta Kvinnor | Kvinnofridslinjen

Mon, 23 Aug 2021 20:07:17 +0000
  1. Nationellt centrum för svenska som andraspråk
  2. Nationellt centrum för kvinnofrid – Senaste nyheterna | Expressen

Dnr S2017/01064/JÄM Socialdepartementet Barn-, äldre- och jämställdhetsministern Till riksdagen Svaret är avsett att lämnas senast den 24 februari 2017 Svar på fråga 2016/17:869 av Ewa Thalén Finné (M) Nationellt centrum för kvinnofrid Ewa Thalén Finné har frågat mig vilka åtgärder regeringen avser vidta för att säkerställa att den viktiga verksamhet som NCK i dag bedriver värnas och inte slås sönder. Arbetet för att mäns våld mot kvinnor ska upphöra är prioriterat av regeringen. Nyligen antogs en tioårig nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor (skr. 2016/17:10). I samma skrivelse angav regeringen att den avser inrätta en jämställdhetsmyndighet med uppgift att bidra till en strategisk, sammanhållen och hållbar styrning och ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndigheten ska ansvara för uppföljning, analys, samordning och stöd utifrån de jämställdhetspolitiska målen, inte minst när det gäller delmålet om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

Nationellt centrum för svenska som andraspråk

Här samlar vi alla artiklar om Nationellt centrum för kvinnofrid. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Våld i nära relationer, Vårbudgeten 2019 och Politiken efter #metoo. Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Nationellt centrum för kvinnofrid är: Sexualbrott, MeToo, Våldsbrott och Brott. 11 artiklar senast uppdaterad 2019-06-27 13. 16. Nationellt centrum för kvinnofrid Följ ämne Följer ämne Utvalt Foto: Fredrik Sandberg/TT Manlig TV4-profil tas ur tjänst efter nya anklagelser Sverige 2017-10-19 18. 06 Foto: Jessica Gow/TT Polisen får kritik: Färre åtalas för kvinnofridsbrott Sverige 2018-10-26 21. 11 Foto: Fredrik Sandberg/TT Regnér: Myndighet för jämställdhet skapas Sverige 2016-09-15 12. 06 Foto: Tomas Oneborg Fler kvinnor vågar anmäla misshandel i nära relationer Sverige 2019-04-01 21. 09 Stödtelefon för kvinnor får miljoner Sverige 2019-06-27 13. 16 Kvinnofridslinjen, den nationella stödtelefonen för våldsutsatta, får 10 miljoner kronor extra för att stärka och utveckla verksamheten.

Nu har regeringen fattat beslut om ändrade kursplaner i grundskolan, sameskolan och specialskolan. Kursplanerna börjar att gälla den 1 juli 2021. Vi på Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) har sammanställt en jämförelse mellan den nuvarande och den reviderade versionen av sva-kursplanen samt en jämförelse mellan de reviderade kursplanerna i svenska och svenska som andraspråk. 1 juni tillträder Sofia Engman som ny föreståndare för Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) efter Karin Sandwall. Sofia Engman kommer senast från Nationella prov för sfi vid Stockholms universitet. Här presenterar Sofia Engman sig själv och sitt nya uppdrag. Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC) anordnar vart tredje år ett nationellt symposium. Symposium 2021 har temat "Möjligheter till lärande – andraspråksdidaktik i ett kritiskt perspektiv" och går av stapeln 30 sept – 1 okt 2021 på Stockholms universitet. Nu söker vi presentatörer till konferensen.

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. Webbinarium för att fira kunskapsbankens tioårsjubileum I år är det tio år sedan Nationellt centrum för kvinnofrid startade NCK:s kunskapsbank. Den startades för att samla forskning och erfarenhetsbaserad kunskap från myndigheter om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer på ett och samma ställe. – Visionen var att skapa ett nav för arbetet med kvinnofridsfrågor och göra kunskapen mer tillgänglig, säger Gun Heimer, senior professor vid NCK. Tisdag 22 september anordnar NCK ett webbinarium med aktuell forskning om mäns våld mot kvinnor för att uppmärksamma jubileet. Hela nyheten om kunskapsbankens tioårsjubileum Dags att söka NCK:s kurser Bland höstens kurser är anmälan nu öppen för den högskolepedagogiska kursen "Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer".

Nationellt centrum för kvinnofrid – Senaste nyheterna | Expressen

Hela nyheten om utbildning av skol- och fritidspersonal i Mölndal Mer om uppdraget att utveckla webbkursen NCK hade i uppdrag att ta fram en webbkurs med syfte att höja kompetensen kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Kursen producerades i samverkan med länsstyrelserna och Socialstyrelsen. Mer information om uppdraget att ta fram en webbkurs om våld Vill du ha mer information om webbkursen? Maila din fråga till NCK:s kunskapsbank! E-postadressen är Webbkursen har även en egen sida på webbstöd för vården med fördjupningsfilmer för personal inom hälso- och sjukvård och tandvård. Webbkurs om våld – extra material för vården

Facebook is showing information to help you better understand the purpose of a Page. See actions taken by the people who manage and post content. Page created - November 8, 2017 Hur kan vi fortsätta att utveckla och sprida webbstödet för sjukvårdens och tandvårdens arbete med patienter som utsatta för våld? Många kloka tankar och intressanta förslag från referensgruppen som samlades i dag som ett led i årets utvärdering Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer.

Men mycket behöver göras på den fronten menar Åsa Witkowski. – Jag hoppas att socialstyrelsens arbete med dödsfallsutredningarna ska göra att våld mot kvinnor inte hamnar mellan stolarna. Men vi måste bli flexiblare med att erbjuda kvinnor skyddade boenden. Och hittar den som blir utsatt för våld och kan hjälpa henne till ett annat liv, säger hon. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer Mer i ämnet

Här finns material som kan användas som underlag och stöd för dig som möter våldsutsatta kvinnor i ditt arbete. Ytterligare material hittar du på NCK:s webbplats. Rutiner kring att ställa frågan om våld NCK har tagit fram förslag på rutinfrågor om våld, samt exempel på lokal rutin för att ställa frågan om våldsutsatthet. Läs mer på Webbstöd för vården på NCK:s webbplats Handbok för hälso- och sjukvårdens omhändertagande av offer för sexuella övergrepp. NCK-rapport 2008:1 Handboken ger stöd för personal inom hälso- och sjukvården som möter sexualbrottsoffer. Läs och ladda ner Guide för omhändertagande efter sexuella övergrepp Praktiska instruktioner för bland annat undersökning, provtagning och utformning av rättsintyg. Reaktioner på våld och hot i nära relationer Informationsbroschyr framtagen av kvinnofridsmottagningen, NCK. Vårdprogram: Våld i nära relationer – omhändertagande av kvinnor utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld Vårdprogram utarbetat i samarbete mellan Nationellt centrum för kvinnofrid och primärvården.

NCK är det nationella svenska kunskapscentrumet inom områdena mäns våld mot kvinnor, våld i samkönade relationer samt hedersrelaterat våld och förtryck. Verksamheten består av utbildning, forskning, metodutveckling, kunskapsuppbyggnad, informationsverksamhet. NCK:s kliniska enhet vid Akademiska sjukhuset driver kvinnofridsmottagningen och den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen. NCK har ställning som en inrättning för särskilda uppgifter vid Uppsala universitet, utan fakultetsanknytning. Från 2012 har NCK ett referensråd. Ledamöterna förordnas av Uppsala universitet. Referensråd: Gun Heimer (ordf. ), Tony Hansson, Margaretha Fahlgren, Vivianne Macdisi, Annika Qarlsson och Fred Nyberg.

  • Nationellt centrum för kvinnofrid – Senaste nyheterna | Expressen
  • Anmäl skada vid rättshjälp och rättsskydd
  • Webbkurs om våld - Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) - Uppsala universitet
  • Nck.uu.se start - nationellt centrum för kvinnofrid (nck) - uppsala universitet
  • Kräftor bäst i test 2019 result
  • Nationellt centrum för svenska som andraspråk
  • Hur mycket står dollarn i n k
  • Barnvakt hammarby sjöstad
  • Utökade öppettider Actic Gym - Energikällan
  1. Sbab räkna på language
  2. Änke och pupillkassan omdöme
  3. Hv71 mot färjestad

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap