financiera-industrial.com

Ud Om Resa Till Turkiet &Middot; Ud Avråder Från Vissa Turkiet-Resor | Allt... | Allt Om Resor

Tue, 24 Aug 2021 06:59:46 +0000
  1. Resa till visby
  2. Många inställda resor när UD avråder – Helagotland

Svenska Utrikesdepartementet (vilkas råd vi följer) har idag olika typer av rekommendationer beroende på vart man i Turkiet skall åka. Du tar del av UD:s senast uppdaterade information genom att klicka på länken nedan. UDs hemsida:

Resa till visby

billiga resor till turkiet

– En sak med Gaza är att det är väldigt svårt att ta sig ut från området om man väl lyckats ta sig in, säger Patric Nilsson. –Det är ett exempel där vissa rest in och fått svårigheter vid utresa och då vänt sig till oss. Vanliga turister i dag reser inte på Syrien eller Gaza. Men hur är det då med UD:s råd kring några av de mest populära turistländerna på "varningslistan"? Så här ser det ut: Avrådan från delar av Thailand Avrådan från icke nödvändiga resor till fyra provinser i södra Thailand: Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla. Avrådan från delar av Turkiet Avrådan från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad. Avrådan från icke nödvändiga resor till övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanilurfa, Sirnak, Diyarbakir samt provinserna Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir, Agri och Hakkari i sydöstra Turkiet. Avrådan från delar av Egypten Avrådan från alla resor till Sinaihalvön undantaget till städerna Sharm el-Sheikh, Dahab och St Catherine på södra Sinaihalvön samt för resor mellan dessa städer.

resa till turkiet

Avråder UD från resor ställs de in, annars inte. Och det ska mer till för att UD ska avråda. Det räcker inte med " allmänna och ospecifika hot om terrorattentat", än mindre med rykten om demonstrationer. Om UD avråder är det å andra sidan allvar. Då ställs inte bara resor in, dessutom slutar vanliga reseförsäkringar att gälla. Charterbolagen håller koll på plats på vad som händer. Om de nås av rykten om demonstrationer går de ut med varningar på sms. Alla resenärer ska också ha fått sms med uppmaningar om att undvika folksamlingar och demonstrationer. LÄS OCKSÅ: 13 dyra misstag när du bokar resan Växla rätt inför semestern – få råd med mer

Många inställda resor när UD avråder – Helagotland

– Men enligt en undersökning uppger nästan 9 av 10 svenskar att de rättar sig efter UD:s avrådan. När det gäller länderna på listan använder sig UD av tre olika varningsnivåer. Den lägsta och vanligaste innebär att man avråder från "icke-nödvändiga resor" till specifika områden i landet i fråga. – Det är viktigt att veta att vanliga reseförsäkringar oftast upphör att gälla då man ger sig in i ett sådant område, säger Patric Nilsson. – Då får man teckna speciella tilläggsförsäkringar som kan vara ganska kostsamma. – Det är också viktigt att känna till att UD:s möjligheter att komma till undsättningar i sådana områden ofta är stark begränsade, i vissa fall obefintliga. Det kan ge svåra komplikationer i allt från enklare incidenter - som ett förlorat pass - till allvarligare tillbud som kroppsskador. LÄS MER: Charterfavoriten som dalade – nu stekhet igen UD avråder svenskar från att besöka Songkhla i Thailand. UD avråder från flera resmål Gazaremsan och Syrien är exempel på länder dit svenskar rest trots avrådan och där UD har svårt att bistå.

De får många frågor från oroliga personer som ska resa dit de närmaste veckorna. Beskedet är detsamma från alla tre: inga resor ställs in och vanliga ombokningsregler gäller så länge UD inte avråder från resor till området. – Det finns en ganska stor oro. Turkiet är ett stort resmål och det har varit väldigt mycket i media, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn. Apollo och Fritidsresor har oroliga kunder Även Apollo får oroliga samtal, men bara från de som ska resa dit, inte från de som redan är på plats. – Om man ser på bilder därifrån är det inte konstigt om en del blir rädda. Men de som är på plats är lugna, säger Kajsa Moström. Samma sak vittnar Fritidsresors informationschef Mathias Bergendahl om: – Vi får inga reaktioner när vi skickar ut sms, men de som ska resa hör av sig och undrar hur det är på just deras hotell. Arrangörerna har också fått oroliga och arga uppdateringar på Facebook från kunder som vill stanna hemma och ha pengarna tillbaka. Följer UD:s rekommendationer Men charterbolagen följer alltid UD:s rekommendationer.

resa till madeira
  1. Varning för resor till Thailand och Turkiet | Allt om Resor
  2. Resa till turkiet
  3. Resa till stavanger

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap