financiera-industrial.com

Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorg

Tue, 24 Aug 2021 22:50:57 +0000
  1. Corona gör att fler måste anställas i Östermalms äldreomsorg – mitti.se
  2. Östermalms stadsdelsförvaltning äldreomsorg

Inom avdelningen arbetar totalt drygt 200 medarbetare. Arbetsuppgifter I rollen som avdelningschef ansvarar du för verksamhetsplanering, budget, personal. Det innebär att du ansvarar för ledning, planering, samordning samt uppföljning av hela verksamheten. I din roll ingår också att ständigt utveckla verksamhetens bästa gällande, kompetens, kvalitet och effektiv resursanvändning ur ett medborgarperspektiv. Du leder verksamheten för närvarande genom 5 enhetschefer. Du rapporterar till stadsdelsdirektören och ingår i stadsdelsförvaltningens ledningsgrupp. Stödet runt dig i styrningen av verksamheten består av äldreomsorgens avdelningsstöd samt förvaltningens stödavdelningar; Ekonomi, Kvalitet och HR.

Corona gör att fler måste anställas i Östermalms äldreomsorg – mitti.se

Stockholms Stad, Östermalm SDF Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030 och det ställer höga krav på oss som arbetar i staden att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. I Östermalms stadsdelsområde bor det ca 74 000 personer och är en av Stockholms naturskönaste stadsdelsområden samt ett av de geografiskt största. Stadsdelsområdet omfattar stadsdelarna Östermalm, Gärdet, Hjorthagen, Norra Djurgården och Södra Djurgården. Östermalms stadsdelsnämnd ansvarar för att äldreomsorg, förskola, socialtjänst, omsorg om personer med funktionsnedsättning, fritidsverksamhet och underhåll av parker utförs på allra bästa sätt åt Östermalmsborna.

Hur bedömer du att läget är nu inom äldrevården på Östermalm? – Det fungerar bra, men läget är ansträngt på grund av att personalen ska stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom. På frågan hur organisationen mår på en skala 1-10, 1 enligt normalläge och 10 exceptionellt tufft, svarar Madeleine Widerström att Äldreomsorgen på Östermalm ligger på 6-7. Får ni ihop all personal ni behöver? – Ja, vi omfördelar vid behov och har annonserat efter bland annat undersköterskor och fått ett gott gensvar. Oklart hur många som anställs Anställningarna handlar enligt Madeleine Widerström om att säkra bemanningen framåt på vård- och omsorgsboendena och stadens fyra hemtjänstenheter. Det rör sig dels om timanställd/tidsbegränsad anställning som undersköterskor, men också extra resurser som kan bidra med kompetens och erfarenhet under coronakrisen. Hur många som till slut kommer att anställas på Östermalm går inte att svara på i nuläget Det råder besöksförbud på alla äldreboenden i Stockholms stad, ett beslut som gäller tills vidare.

Våra medarbetare Arbetet på Linnégården leds av verksamhetschef Anna Lidback tillsammans med enhetschefer, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut och många duktiga medarbetare. Totalt är vi drygt 100 personer som arbetar på Linnégården. Hos oss finns det alltid någon att prata med, vi är bemannade dygnet runt. Ledningen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och två enhetschefer. På Linnégården finns sjuksköterska på plats dygnet runt. Dagtid finns arbetsterapeut och sjugymnast som arbetar med rehabilitering och hjälpmedel samt kultur- och aktivitetsassistent. Dessutom har de boende tillgång till läkare, frisör, fotvård och tandvård. Intresserad av ett boende på Linnégården Linnégården drivs av Ersta diakoni på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd, Stockholms stad och är ett särskilt boende för personer med omfattande vårdbehov dygnet runt. För att få en lägenhet på Linnégården behöver du ett biståndsbeslut om särskilt boende. Om du är intresserad av boende kontaktar du din biståndshandläggare eller Äldre Direkt som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare i den stadsdel där du bor.

Följ oss på Facebook Linkedin Youtube

Kontaktuppgifter: 08-80 65 65 eller e-post: Du kan även ansöka via Stockholm stads webbplats under: Ansök om äldreomsorg. Vill du veta mer om Ersta Linnégården, besöka oss för eventuellt boende för egen del eller för en anhörig går det bra att kontakta enhetschefen så bokar vi in en tid för en personlig visning.

Östermalms stadsdelsförvaltning äldreomsorg

östermalms stadsdelsförvaltning eldreomsorg

Läget i Östermalms äldreomsorg är ansträngt på grund av att personalen ska stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom. Publicerad 31 mars 2020, kl. 15:56 Uppdaterad 31 mars 2020, kl. 16:08 Mitt i tar tempen på hur coronakrisen drabbar olika verksamheter i stadsdelen. Här om äldreomsorgen på Östermalm – som haft coronasmitta på några boenden. Nu anställs mer personal. Hur mår Östermalm? Snart tre veckor efter att den första personen i Stockholm dog av coronasmitta påverkar utbrottet oss alla. Nu försöker vi på Mitt i ta tempen på hur drabbade vi faktiskt är. 40 procent av barnen hemma från Östermalms förskolor Antalet bekräftade fall av coronavisruset på äldreboenden i Stockholm ökar. Östermalm stadsdelsförvaltning är inget undantag, utan bekräftar smitta på två kommunala äldreboenden i stadsdelen, vilket Mitt i tidigare rapporterat om. Det handlar Rio vård- och omsorgsboende och Kattrumpstullen vård- och omsorgsboende. Ansträngt läge Madeleine Widerström, som är kommunikatör på Östermalms stadsdelsförvaltningm har inte någon ny information att ge om smittan på boendena när några dagar har passerat.

Du är målorienterad och styrs av resultattänkande i planering, prioritering och agerande. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. I rollen som avdelningschef är du trygg i ledarrollen och öppen för nya arbetssätt samt mån om att skapa förutsättningar för medarbetarna att utvecklas och växa. Det ställer höga krav på en god kommunikation och samarbetsförmåga där du genom ditt ledarskap utvecklar ett positivt klimat och förmedlar tillit/trygghet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Övrigt Mer om Östermalms stadsdelsförvaltning finns att läsa här; Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enligt överenskommelse Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Stockholm Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2017/7568 Kontakt Emma Levin, HR-konsult, 08 50811728 Christina Klang, stadsdelsdirektör, 08 50810015 Karin Wrannvik, facklig företrädare för Ledarna, 076 1290750 Facklig företrädare Sunna Nordgren, SACO, 08 50810619 Roland Friberg, Vårdförbundet, 08 50840633 Carolina Waldenborg, Vision, 08 50840632 Publicerat 2017-11-17 Sista ansökningsdag 2017-12-03

Ersta Linnégården är ett boende med 86 platser för dig med somatisk sjukdom eller dig med demenssjukdom. Vi kan även erbjuda omsorg om du är i behov av geropsykiatrisk vård, det vill säga psykiatri för äldre. Linnégården är ett äldreboende som är centralt beläget i hjärtat av Östermalm i Stockholm med ett stort stimulerande utbud av aktiviteter. Vi har en trevlig innergård och engagerade medarbetare som gärna sätter lite guldkant på din vardag. Du som inte bara vill njuta av lugnet i din egen lägenhet hittar alltid något stimulerande att göra hos oss. Ett boende med rikt aktivitetsutbud Hos oss på Linnégården är det viktigt att du erbjuds aktiviteter. Vi har en medarbetare som är aktivitets- och kulturansvarig och som enbart arbetar med de det. Hon planerar för varje vecka, året runt. Utöver de återkommande aktiviteterna skapar vi många aktiviteter och tillfällen utifrån aktuella händelser, högtider och säsonger. Närstående är självklart välkomna att delta i våra aktiviteter, utflykter och underhållning.

  1. Scandic hötorget stockholm cruise port
  2. Informationsblad: Ersättning av farliga ämnen på arbetsplatsen - Arbetsmiljö – EU-Osha
  3. Sök lediga jobb i Platsbanken - Arbetsförmedlingen
  4. Ditt barn och du

Anmäla Om Arbetslöshet, 2024 | Sitemap